Palata balončića pravila se od 1975. godine do 1989. godine

Najskuplju kuću u Evropi dizajnirao je mađarski arhitekt Anti Lovag, a gradila se od 1975. do 1989. godine. Izgleda poput gomile mehurića, a za nju treba izdvojiti čak 455 miliona dolara.

Palais Bules (Palata balončića) popularni je naziv za kuću u Kanu, koja je ujedno i najskuplja kuća u Evropi, prema Christie'sovoj listi. Naziv je jasan jer prvi pogled na kuću ostavlja utisak na svakoga - futuristička kuća dizajnirana je da izdaleka izgleda kao grupa mehurića.

Izgrađena je za slavnog modnog dizajnera Pjera Kardina, koji je uživao u 10 spavaćih soba i velikoj sferičnoj dnevnoj sobi te prostranim vrtovima zajedno s bazenima i jezerima.

Ali, da bi postali vlasnik ovog imanja trebate biti među ekstremno bogatima, jer je vrednost kuće 455 miliona dolara. Razumljiv je i naziv palata jer imanje više izgleda kao selo, a ne kuća.

Velika dnevna soba podseća na neki set iz naučnofantastičnih filmova, a čak je i garnitura za sedenje okrugla.

Dnevna soba dekorisana je izuzetno neobičnim nameštajem. U jednom od kupatila, koje izgledaju kao spa centar, umivaonik i kada su okrugli, a u kući ćete teško naći jednu ravnu liniju.

Tako je i stepenište lišeno pravilnih linija.

Kad dođe vreme da izađete iz kuće, dočekaće vas vrtovi koji se prostiru na više od 8500 kvadrata, a u njima su brojni bazeni i jezerca.

Dramatični stil kuće i celog imanja naglašava i vlastita pozornica s 500 mesta za razne manifestacije i koncerte uz fantastični pogled na more.

Noću, osvetljena kuća poprima potpuno drugačiji izgled, a iz vazduha je celo imanje jednako impresivno.

stil

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori