Bio je dečkić, tek je krenuo u školu, a onda mu se desilo nešto čudno

Po rođenju je Sremac, poreklom Crnogorac, a čitavog života Beograđanin. Glumac čije su uloge već nadživele ovo doba. Mihailo Miša Janketić nije se saginjao, samo se klanjao publici u više od 200 uloga. Dobio je više od 40 nagrada za više od 40 godina glume.

Jednom prilikom otkrio je neverovatan detalj iz detinjstva.

"Međutim, nekako sam davno, davno poverovao u reči jedne gatare. Bio sam dečkić, tek sam krenuo u školu. Tad me je prihvatila moja strina, to mi je druga majka, kod nje sam živeo. Mi imamo tamo, u okolini, u brdima, čergare, zovemo ih Gabi, Cigani, kotlokrpe. Jednog jutra sam zatekao čuvenu gatarukoja je poznavala moju strinu Ivu.

Hajde da ti gatam, tražila je od strine. Daj da ti gatam ovom detetu, rekla je. Strina je rekla - ajde, pusti. Gatara se zagledala u mene. Onda je uzela moju ruku i preko dlana mi stavila neki crveni konac i samo ovako ga zaklopila i rekla mojoj strini - Ive, blago tebi, ti ne znaš šta imaš. Pa, ti imaš ovo dijete. Znaš li ti kad on poraste da u cijeloj Jugoslaviji neće biti žene, đeteta, starca koji ga neće znati. Svi će znati za njega. Biće poznat u cijeloj Jugoslaviji".

Tako se i desilo.

(stil)

 

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori