Vranje nije poznato samo po Bori Stankoviću, Simpu, Jumku, Duvanskoj industriji već i po neobičnoj fasadi zgrade u centru grada

Ako šetate Vranjem, u oči ne može, a da vam ne padne zgrada sa Barberi (Burberry) motivima na fasadi.

Prepoznatljivi "karo" pokriva celu fasadu zgrade u Karađorđevoj ulici već godinama, a Vranjanci kažu da i dalje izaziva pažnju onih koji prvi put dolaze u grad.

Priča kaže da je biznismen sa svojom građevinskom firmom dobio posao nadogradnje stare i oronule zgrade u centru Vranja, pod uslovom da sredi i fasadu. Gradska vlast, međutim, nije precizirala kako fasada treba i da izgleda, pa je izvesni Đura pustio mašti na volju.

Prema čaršijskim pričama, ljubavnici u čast, fasadu je ofarbao u njenom omiljenom barberi dezenu.

Nije to jedini umetnički Đurin izlet u fasadnim radovima. Vranjanci kažu da je drugu zgradu ofarbao udugine boje, pa je odmah dobila nadimak "papagajka", dok je neki zovu i "benetonka", da bi je povezali sa Đurinim modnim afinitetima.

Kako radnicima nije baš bilo jasno kako da izvedu prepoznatljivi barberi "karo", Đura im je doneo original Barberi košulju, koju su oni potom precrtali na fasadu zgrade.

"Burberry zgrada" je sagrađena pre pola veka i do skoro je bila siva i neupadljiva. Ideja je bila investitorova koji je pasionirani ljubitelj ovog brenda

Radnici su gledali u košulju i bojili fasadu! Tako je jedna obična zgrada ušla u gradsku legendu.

 

(stil)

 

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori