Evo modela koji su osvojili modne piste i garderobu poznatih ličnosti.

1. Izbeljene farmerke

Osamdesetih godina prošlog veka, izbledeli teksas je bio ključni simbol mladalačkog izražavanja. A sada se, nakon toliko godina zaborava, ponovo vratio. Ovakve farmerke su zablistale u kolekcijama Balensijage, Živanšija, Stele Makartni i drugih čuvenih modnih brendova, pa nije čudo što su već ispunile ulice. Kreatori preporučuju da uz njih nosite komotne džins jakne i majice “životinjskih” dezena.

 
 

2. Farmerke s velikim dugmetima

Možda dugmad nisu tako zgodna kao rajsferšlus, ali su apsolutno u modi. Slobodno birajte boje i modele, ali dugmad na šlicu su neophodna da biste bili u trendu.

 

3. Farmerke sa širokom manžetnama

Ako su vam farmerke predugače, nipošto ih nemojte seći i skraćivati! Manžetne su jedan od najaktuelnijih trendova u 2019. godini.

Što su manžetne veće i čine primetniji kontrast osnovnoj boji farmerki – utoliko bolje. Za dopunu imidža, kreatori preporučuju slobodnu „mušku“ košulju ili tuniku-kimono, do pola butina.

 

4. Farmerke niskog struka

Farmerke iz ranih 2000-ih (naizgled beznadežno zastarele) sada su ponovo u modi. Zato se pripremite da poradite na ravnom stomaku.

Preporučujemo da na niske denim pantalone nosite asimetrični top, kratku jaknu ili bolero. U krajnjem slučaju – dugu, ali pripijenu belu ili crnu majicu, koja opet naglašava ravan stomak.

 

5. Farmerke s kontrastnim umecima

To može da bude veliki, upadljiv print ili aplikacija od potpuno drugačijeg materijala – na primer, velika kožna ili krznena zakrpa na jednoj nogavici. U svakom slučaju, teksas koji na sebi ima neki vrlo upadljiv detalj – od vas će napraviti modnu zvezdu!

 

6. Široke farmerke

Sudeći po nedeljama mode, sasvim je jasno da je došao kraj diktatu skini džinsa. Podijumima su zavladali slobodni krojevi i fascinantne zvoncare koje kreću od samih kukova.

U principu, pravilo je jednostavno: što su vam nogavice farmerki šire, vaš izgled je više u trendu.

(femina)

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori