Šeika Moza bint Naser važi za jednu od najbolje odevenih žena na svetu. Supruga bivšeg katarskog emira neguje elegantan i prepoznatljiv stil, a njenu pozamašnu garderobu u potpunosti sačinjavaju odevni komadi slavnih dizajnera i cenjenih modnih kuća

Njeno visočanstvo šeika Moza bint Naser, majka katarskog emira Tamim bin Hamada važi za osobu koja je svojim zalaganjem uspela da modernizuje Katar i mnogi je smatraju najmoćnijom ženom te male i bogate države.

Imala je 18 godina kada se 1977. udala za šeika Hamada bin Kalife Al Tanija. Nakon toga posvetila se stvaranju porodice, ali i fakultetu pa je 1986. godine završila studije sociologije.

Majka je sedmoro dece, pet sinova i dve ćerke.

Za razliku od većine drugih supruga monarha s Bliskog istoka, aktivno je uključena u politička i društvena zbivanjau svojoj zemlji koju redovno predstavlja u inostranstvu u društvu supruga.

Glasna je zagovornica prava na obrazovanje, predsednica Fondacije za razvoj obrazovanja, nauke i zajednica, zaslužna je i za širenje obrazovnog programa univerziteta u Kataru, a podstakla je i osnivanje katarskog filharmonijskog orkestra.

Osim po svom aktivizmu, širom sveta je poznata i po svom modnom ukusu zbog kojeg je redovno proglašavaju jednom od najbolje odevenih žena na svetu.

Vešto kombinuje modernu zapadnjačku odeću s tradicionalnim arapskim odevnim komadima, a njenu garderobu sačinjava neverovatna kolekcija odeće najpoznatijih modnih kuća i dizajnera.

Šanel, Dior, Valentino, Žan Pol Gotje, Armani, Kristijan Lakroa samo su neke od "etiketa" koje se nalaze u njenom ormaru i koje Moza bint Naser nosi s puno stila.

(stil)

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori