Ako se prepoznajete, čestitamo!

Veze mogu biti ispunjene dramom, detinjastim postupcima, nesigurnostima ili ljubavlju, poverenjem i saosećanjem. Ili su potpuni užas ili jedna od najboljih stvari koje su vam se desile u životu. Svi su iskusili neke „lude“ veze, ali je tek nekolicina iskusila onu koja nije ispunjena dramom. Odnosi mogu biti teški, a ako niste pažljivi, lako se možete naći u sred toksične veze koja ne vodi nikuda. Međutim, često je teško biti racionalan, kada vam ljubav pomuti pamet, ali pitanje da li je vaša veza zdrava i srećna ipak ne bi trebalo da bude tako teško. Jednostavno, u takvom odnosu se osećate smireno i sigurno.

Ne podrazumeva se da ćete svaki petak provesti zajedno

Niste jedna od onih tipova ljudi koja odbija da ima otvoren raspored,  samo zato što je svako veče rezervisano za dečka. Pravite planove, imate prijatelje, a ako preskočite viđanje da dečkom jedno veče, videćete se sura i to je totalno ok.

Kada je partner uzmeniren, vi shvatate da nije do vas

Narcisizam je davno napustio vaš odnos. Vaše svađe se ne svode na gluposti i ne mislite da je svaka „tišina“ povezana sa vama.

Ne morate da se pretvarate da volite sve što voli on

Odluka gde ćete otići na večeru treba da bude zajednička, u smislu da idete negde gde oboma prija. I ne ustručavate se to da kažete šta vam ne prija. Meksična hrana jednostavno nije za svakoga.

Ne deluje kao da jedno od vas dvoje uvek moli za seks

Vi ste dovoljno zreli da znate kako da se nosite sa seksom. Ne mislite da nešto nije u redu ukoliko nekoliko dana nemate odnose, a oboje ste uzbuđeni kada ih imate.

Možete da napravite grešku bez straha da ćete raskinuti

Svi ponekad imaju svoje bubice i niko nije savršen. Ponekada ćete uraditi nešto nenamerno i povredićete partnera, ali to ne znači da to ne možete da sredite dobrom komunikacijom. Ne dobijate napade besa i ljubomore svaki put kada stvari pođu malo naopako. Vi znate da je vaša veza dovoljni jaka da prevaziđe takve momente.

Seks je bolji jer nije samo fizički, već emocionalan

Nije reč o ludim pozama. Postigli ste emotivnu konekciju koja je unapredila seksualni život toliko da vam seks za jednu noć zvuči potpuno amaterski.

Ne morate da razmislite dva puta kada je reč o poseti njegovoj porodici

Oboje ste veoma opušteni kada provodite vreme sa partnerovom porodicom i ne šizite svaki put kada vaš tata izgovori neku besmislenu šalu.

Ponekad vam lakne što provodite vreme sa njegovom porodicom

Imate beneficije poput toga da neko kuva za vas. To ume da bude veoma lepo.

Niste u obavezi da provodite sve slobodno vreme zajedno

Provođenje vremena jedno bez drugog nije loše. Ako ste slobodni da provedete nekoliko dana, a da se ne vidite, jer ste imali isplanirane neke druge stvari, bez brige kako će vaš partner to da protumači, vi ste srećna devojka.

Slobodni ste da kažete šta želite, ali i da ćutite kada to želite

Samo zato što se niste čuli nekoliko sati ne znači da ne želite da ga čujete, samo vam je jednostavno potrebno malo mira koji ne uključuje druge ljude. Ponekad iza pojedinih stvari i situacija ne postoji nikakva pozadina.

Imate sopstvene hobije i prijatelje

Vaš partner poštuje vaš život koji ste gradili pre nego što ste njega upoznali. Podržavate se međusobno i razumete taj deo razdvojenog života koji vodite. I nikada ne smete da prestanete da vodite.

Ne trebaju vam planovi

Došli ste do stadijuma da ne morate da planirate da radite zabavne stvari zajedno, jer je zabava onda kada ste zajedno. Ne treba vam gomila novca, niti specijalan izlazak, jedno drugome ste potpuno dovoljni šta god da radite.

Postavljate pitanja iz znatiželje, ne ljubomore

Ako postavite pitanje o tome kako je partner proveo dan ili o nečemu konkretnom, to ne znači da njuškate, to znači da vas zaista zanima njegov dan. Vi delite uspehe i gubite, dnevne aktivnosti i situacije, zato što to želite.

Ne vodite računa o tome ko šta plaća

Sada delite sve, razmišljate o tome koliko novca imate zajedno, a ne pojedinačno. Vi ste sada tim.

Poroci

Ukoliko jedan od vas, ili oboje želite da ostavite cigarete, vi ćete to pokušati zajedno. Dovoljno poznajete partnera da možete da smislite gomilu načina kako u tome da mu pomognete.

Nemate problem da jedno drugome kažete da „ohladi“

Kada jedno od vas pretera, ono drugo je u stanju da bude glas razuma. Glas razuma koji neće da podizlazi, nego onaj koji će reći kako stvari stoje, pa makar i na oštar način.

Oboje se grozite „onih“ parova u autobusima

Pa, vreme medenog meseca s početka veze je prošlo. Svaka veza prođe tu fazu kada jednostavno imate osećaj da ne možete jedno bez drugog. I danas, kada vidite takve parove, prevrnete očima i pomislite kako to neće potrajati, jer znate da pravi izazov stoji nakon što se ta faza završi.

Ne pretvarate se u „mi“

Ako ste u vezi ne znači da ste postali ta druga osoba. Vi i dalje posedujete i održavate vašu individualnost i interesovanja. Samo zato što ste sada tehnički „mi“ ne mora da znači da to trebate da indetifikujete sa „ja.“

Izvor: Cosmopolitan.rs

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori