Pismo koje ste verovatno oduvek želeli da napišete, ako ste bili u situaciji da budete ljubavnica.

Palo mi je na pamet da izguglam tvoje ime danas. Ne znam zašto ponekad osećam potrebu da se vratim u prošlost uprkos tome što to može biti bolno. Ne radi se o tome da sam nesrećna - upravo suprotno. Posle nekoliko teških godina konačno se osećam sigurno i voljeno.

Ipak, ne mogu da prestanem da gledam vaše zajedničke fotografije, pa čak i slike vašeg psa za koga mi je jednom rekao da ga volite više od njega.

Prilično me iznenadilo to što ste ostali zajedno, što si uspela da prevaziđeš njegovo neverstvo.
Rekao mi je da budem strpljiva zato što te se plaši, da bi mogla da kreneš da mu se svetiš i da bi mogla da ga sprečiš da viđa decu, ili da bi ga uništila finansijski. Ponekad bi bio pun samopouzdanja i govorio da će jednom “završiti to”.


Onog dana kad si me pozvala telefonom, rekla sam mu da najgore što može da uradi jeste da nastavi da laže jer tako vređa tvoju inteligenciju. Molio me da ne odgovaram na tvoj poziv.


Ponekad sam samo htela da ga kaznim što ti je preneo moje viđenje stvari. Želela sam da ti dokažem da je naša veza bila mnogo više od prolazne afere koja je trajala 16 meseci, da ti šaljem naše slike i pokažem koliko me želi.

Osećala sam se potpuno slomljeno kad je na kraju odabrao tebe umesto mene.

Ovih godina imam povremen kontakt s njim, i sve donedavno bi proveravao kako sam. Već jedno vreme nije zvao, i to je dobro. Sigurno ne želim da se vraćam unazad, a sigurno ni ti. Nikad neću znati šta ste se vas dvoje dogovorili, kako ste prevazišli odvojenost, niti da li ste stvarno srećni. Sada mogu da kažem, ne bez čuđenja, da se iskreno nadam da ste oboje dobro.

blic

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori