Bikove čekaju lepa iznenađenja, dok će Rakovi uživati u velikoj ljubavi.

Iako je počeo kišom, mesec maj biće predivan na mnogim poljima.

Mnogi znakovi doživeće velike promene u pozitivnom smislu, što podrazumeva novčane dobitke, velike ljubavi, krunisanje dugogodišnjih veza brakom, željene trudnoće i nove, bolje plaćene poslove.

Proverite kako su se planete složile za vas u mesecu maju!

Ovan

Do 22.maja Sunce tranzitira vašom kućom novca, a vaš vladar Mars mu pravi društvo do 14.maja, pa ćete biti okrenuti sticanju, trošenju novca i načinu da trajno poboljšate svoj materijalni status. Saturn vas opominje da možete postići sve što želite, ali samo ako budete marljivo učili i dobijali znanja od stručnjaka. Svi Ovnovi koji uče i stiču kvalifikaciju imaće jaku memoriju i logiku, a i oni koji imaju neostvarene ambicije na polju obrazovanja i karijere će sada imati priliku da ih ispune. Oko 15. i 28.maja, Mesec će se vratiti u vaš znak, a potom i u znak Vage, tačno na pozicije poslednjih pomračenja i vi ćete zbog svih emotivnih frustracija, upasti u konflikt.

Koliko god vam se činilo da ste u pravu i da su vaše želje sasvim razumne, shvatite da druge osobe imaju svoj tempo emocija i reakcija i da ponekad ne mogu da vas prate. Bilo da ste mladi i tek želite ozbiljnu vezu i planirate brak, ili ste zreliji, pa ste u braku ili ste bili u njemu, trebalo bi da pre nego zatražite promenu u partnerovom ponašanju, promenite sebe. Jupiter i Saturn raspiruju vaš hedonizam koji inače nije za zanemariti. Tako ćete primetiti da vam je apetit porastao do neslućenih razmera i da jedete iz čistog hira, a ne potrebe.

Horoskop po ciganskim kartama - Ribe očekuje svadba, Rakovima preti bolest!

Bik

Kada je vladavina vašeg solarnog znaka u pitanju, u retkim slučajevima to ne bude sjajno za vas. Ove godine, dragi Bikovi, očekuje vas dosta lepih i prijatnih iznenađenja. Do 14.maja Mars boravi u vašem znaku, mada je on tu u padu i ima slabo dejstvo,ispoljava se kroz smanjenje agresije i postojana, trajna rešenja aktuelnih problema. Venera, vaša vladajuća planeta je do 8.maja u znaku Blizanaca, a potom ulazi u prijateljski znak Raka, dajući vašim mislima polet i želju da sve bude usmereno na sigurnost, sreću i zadovoljstvo onih sa kojima smo povezani. Već neko vreme imate utisak, ukoliko ste u dužoj i stabilnoj vezi da vas partner ima potrebu da se više druži sa drugim osobama nego ranije.

Kao da ste mu dosadili ili vam se čak čini da ste previše posesivni. To će početkom meseca biti baš izraženo, jer vaša vladarka boravi u vragolastim Blizancima, a to uvek znači da vaša voljena osoba kod vas pobuđuje sumnju zbog kontakata i flertovanja sa drugima. Biće vam potreban dokaz vernosti vaše voljene. Vaš znak je upravo u mesecu maju,kada je najsnažnije buđenje vegetacije i kada većina biljaka doživljava svoje buđenje , a to će osetiti alergične osobe. Ne treba se plašiti ako alergije niste imali do sada.

On će vam skinuti zvezde s neba - Najbolji muž u celom Zodijaku!

Blizanci

Zaposleni će poboljšati svoj materijalni položaj zahvaljujući pregovaranju, a ako je to neostvarivo i nemoguće, uvek postoji drugi posao i drugi poslodavac, gde ćete opet dospeti veštinom pregovaranja. Oni koji traže posao mogu čak dobiti dve vredne ponude oko kojih će se dvoumiti. Važno je samo da ne vodite prazne diskusije i ne zanesete se u isprazne kontakte od kojih možete očekivati previše. Posle 20.maja najviše problema mogu imati studenti, predavači i profesionalni vozači, jer će biti zaboravni i rasejani kao nikada ranije. Bićete okruženi prilikama za vezu i ako ste slobodni, iako niste.

Mnogo onih koji će želeti vezu i kontakt sa vama, može kod vas stvoriti osećaj da ste vredni boljeg partnera, nego što je vaš, pa da okrenete leđa onome ko vas iskreno voli,a upustite se u krajnje zanimljivu avanturu koja ima vrlo neizvestan kraj. Prihvatite  samo ako ste iskreni i ako čvrsto i nepokolebljivo verujete da tu osobu možete voleti na duge staze, jer Venera u Raku govori o jednoj vrlo osećajnoj i ranjivoj osobi.Ovaj mesec će vam izgledati kao osveženje posle nekoliko meseci borbe sa virusima, prehladom, svim mogućim problemima sa zdravljem. Kao da će vas toplije vreme i Sunce napuniti energijom kakvu dugo niste osećali  i doneti vam dobar osećaj i dobro zdravlje.

Rak

Venera koja vlada dvema značajnim kućama vašeg horoskopa, kućom doma i porodice i prijatelja, planova i nadanja, ulazi već  8.maja u vaš znak i donosi, kao posle dugih suša, ili kiše, dobre vesti na polju posla i egzistencije. Dobićete potvrdu da su svi vaši napori koji su vaš umnogome opteretili, a nisu vam donosili značajne rezultate, sada primećeni i da konačno možete računati na plodove svog upornog truda. Energije Venere i Merkura će se preplitati, a ako budete pažljivi i predani svakom detalju, onda će za vas raditi Venera, a uticaj Merkura će proći bez mnogo posledica. Imali ste teških trenutaka u ljubavi, a sada se osećate odlično i znate da su to samo prolazna iskušenja koja su vašu vezu ojačala.

S vremena na vreme dođu neki meseci, ili periodi koji nas smire i učine nam život lepšim, a znamo da zbog takvih trenutaka, vredi živeti i voleti. U vašem domu, porodici, ili vezi, zavisno od toga kojoj generaciji pripadate, konačno vlada harmonija, a vi se osećate odlično. Moguće je da se zaljubite, čak iako niste u vezi odnedavno.Ako nađete način da kanališete svoju energiju i prestanete da budete zabrinuti, anksiozni i tužni, bićete jako zadovoljni svojim opštim stanjem. Zato nađite samo svoj put ka smirenju duše i tela.

Kakva vam je porodica suđena - Horoskop otkriva!

Lav

Mada vašem temperamentu strpljenje nije jača strana, sada možete naučiti baš lekciju strpljenja i tolerancije koja će vam značiti više nego sve ostale lekcije zajedno. Naime, Saturn je u savezu sa Uranom i vašim Suncem i bliže se vatrenom trigonu, a kroz vašu kuću nada želja i planova prolazi njen vladar Merkur od 2.maja direktivnim, a od 20.maja i retrogradnim hodom, pa od vas zahteva preispitivanje, svesnost i strpljenje.Oni koji su među vama sigurni u svoj izbor posla, karijere i profesije, mogu imati utisak da sve dolazi na svoje mesto. Nekada nam se ne dopada sve što vidimo i osećamo kod svojih dragih, ali je najveća vrlina u ljubavi prihvatiti sve nesavršenosti naših voljenih.

Kako Saturn ide petom kućom, njegovo će ispoljavanje uveliko zavisiti od generacije kojoj priradate. Takoće se oni sasvim mladi, koji imaju tek oko dvadesetak godina, prvi put vrlo ozbiljno zaljubiti .Oni  koji pripadaju srednjoj generaciji, imaće priliku da se sete koliko su nekada uživali u bliskosti, koliko su zaboravili taj osećaj i koliko sada mogu da ga obnove nekim sitnim detaljima, a da se osećaju predivno. Regerativni Pluton se odvažno šeta vašim poljem zdravlja, budeći vašu skrivenu genetiku, ali i mehanizme za samoizlečenje koje niste ni znali da imate u sebi.

Devica

Zaposlenje u firmama i institucijama koje se bave prenošenjem znanja ili informacija, sasvim je izvesno za većinu Devica. Ako ste imali neke ugovore na kraće vreme, sada mogu biti produženi, ali će velike šanse biti da će to od vas zahtevati neku obuku, prekvalifikaciju, ili dokvalifikaciju. Ne oklevajte, jer je ovo šansa koja se jednom ukaže u većem period. Privatni preduzetnici će videti “svetlo na kraju tunela” i posle dužeg kriznog perioda, beležiti pozitivan saldo poslovanja, naročito ako je vaš posao povezan sa trgovinom, turizmom i administracijom.Ne volite previše iracionalne strasti u svojim vezama, jer vam treba sigurnost i poverenje da biste se osećali dobro.

Tako će ovaj mesec, u skladu sa buđenjem prirode I željom da volite, jer  Sunce budi u nama želju da volimo i uživamo u tome, u vama probuditi skrivene potencijale za lepu ljubavnu priču. Ne želite da budete u vezama koje će vas iscrpljivati, bilo mentalno, bilo emotivno, a baš jednu veliku stabilizaciju ćete doživeti tokom ovog maja, naročito kada Venera ponosno ušeta u znak Raka. Zbog hoda Saturna kroz polje analogno četvrtom koje govori o naslednim zdravstvenim problemima, ali i hroničnim tegobama, samo ako imate neke hronične tegobe, kontrolišite ih tokom ovog meseca.

Idealne ovce za šišanje - Tri najveće naivčine u horoskopu!

Vaga

Jedan od dualnih znakova ste svakako vi, ne bije vas uzalud glas da ste jako neodlučni. Sada će već od 2.maja do izražaja doći baš ta vaša osobina, jer će Merkur hodati znakom dualnih, ali prijateljskih, vazdušnih Blizanaca. On će sve Vage navoditi na zaključak da je došlo vreme da se između dve mogućnosti u poslu, ili karijeri, najzad moraju odlučiti. Preporuka zvezda je da odluku donesete pre 20.maja, kada će retrogradnost hoda kroz Blizance uzrokovati jedan korak napred, a dva unazad u vašim poslovnim ciljevima.

Od 22.maja ćete imati svojih pet minuta dokazivanja da ste u nekoj prelomnoj situaciji bili u pravu, jer ćete dobiti zasluženu moralnu satisfakciju koju dugo čekate. Jedini opominjući aspekt je da se ne razvodite tokom boravka Sunca u Biku, a to znači do 21.maja, jer ćete od tog razvoda imati više štete, nego koristi, naročito kada su materijalne vrednosti u pitanju. Već dugo vas neko tajno voli, možda vam i vaš stalni partner ne pokazuje koliko mu značite, jer je vaše ponašanje, u najmanju ruku, neobično, ali će tokom kraja maja isplivati neke iskrene reči, a zbog straha da ćete biti povređeni, nemojte se kriti od ljubavi. Oporavak od hladne i duge zime, silnih virusa i prehlada je tokom maja izvestan.

Škorpija

Posle 8.maja, Venera pravi savez sa vama, nagrađujući one koji su se odgovorno i domaćinski odnosili, kako prema svojoj, tako i prema tuđoj imovini i sredstvima. Dakle, šanse da uznapredujete su u učenju i usavršavanju, u radu u inostranstvu, ili u naučnim projektima. Ne ustručavajte se da izađete iz uobičajenih tokova posla i da potražite nešto što ste oduvek hteli da radite, ali vam je izgovor bio da niste imali priliku. Budite oprezni  sa novcem i bankovnim karticama, ili čekovima, pošto je moguće bukvalno gubljenje nečega od toga, naročito posle 22.maja. Koliko god da su posovno prilike realne, bez nekih velikih uspona ili benefita, toliko je maj, po tradiciji, vaš mesec ljubavi i braka, jer Sunce tranzitira vašom sedmom kućom.

Kako vladarka vašeg braka od 8.maja ulazi u vodeni znak Raka, to će razumevanje između vas i vašeg partnera svakog dnaa rasti i biti bolje, nego do sada. Možda ste tokom prethodnoh meseci imali nekih razmirica koje ste shvatili kao znak da možda i ne treba da nastavljate, ali ćete sada biti učvršćeni u odluci da je baš ta osoba, vaš pravi izbor. Brižljivo i redovno provetravajte prostorije u kojima boravite, čak i na poslu, jer se u prostorijama u kojima redovno boravi više ljudi, zadržavaju grinje, a 80 procenata sobne prašine čine ćelije ljudskih tela.

Oni imaju dušu - Osobe u ovom horoskopskom znaku su najbolji ljudi!

Strelac

Savet meseca maja je da se uzdržite od novih poslovnih ugovora, jer oni vam mogu doneti dosta napora u realizaciji. Početak maja je u znaku opozicije Merkura iz vašeg polja partnerstva, sa Saturnom iz vaše prve kuće. Ovakav aspek od vas zahteva mudrost i odgovornost u proceni realnih okvira vašeg poslovanja i nikakve preambiciozne, entuzijastične i optimistične procene.Zato, ako baš morate da potpisujete dokumente i ugovore, jer vam je to u opisu posla, znajte da posle 20.maja treba tri puta da pročitate svaki pasus da ne biste pravili greške.Toliko ćete strasti osećati da ćete se posle 22.maja pitati kako je moguće da iako nije prvi put, proživljavate sve toliko intenzivno.

Jedino je važno, ako ste u paralalnim vezama, da zaista ne izgubite kontrolu, pa vam se ne omakne neko otkrivanje romanse, jer to može dovesti do prekida veze. Saturn zna da deluje tako da ako niste slušali njegove savete o mudrosti i odgovornosti ranije, osami vas, dok ne naučite lekciju o posvećenosti i iskrenosti. Ako je vaša srodna duša vezana za znak Lava, ili Blizanaca, sigurno će vam ovaj mesec ostati u lepom sećanju, još dugo.Vi ste vatreni znak, a to znači da imate energije napretek. Kako sve manje vremena imate da se posvetite nekoj organizovanoj sportskoj aktivnosti, nađite načina da trenirate sami i baš rekreativno .

Jarac

Mesec koji ćete pamtiti po stalnom vraćanju na iste poslove, revidiranju, kontrolisanju i proverama i to baš onda kada mislite da ste sve završili kako treba. Takav će za vas biti ovaj maj. Budite spremni da svakom deliću komunikacije, a naročito pisanoj ili elektronskoj reči, date zasluženi značaj. Sada će biti prilike da ako niste ranije uspeli da dokažete neku svoju ispravnu odluku, baš to učinite, naročito posle 8.maja, ali samo ako ste zaista bili u pravu. Bićete suočeni sa emotivnom preosetljivošću emotvnog partnera, čak i dece, ukoliko ih imate i njihovoj posesivnoj potrebi za vama. Ne morate da birate između posla i porodice.

Budite onako dobro i zavidno organizovani kako inače izlazite na kraj sa obavezama. Preslikajte model obavljanja više poslova istovremeno na plan emocija i svi ćete biti srećni i zadovoljni. Idealno je da u što kraćem roku obavite svoje poslove, kako biste slobodno vreme posvetili samo onima koje volite i koji vole vas. Balans je vaš najvažniji princip tokom meseca maja.Već dugo niste bili na nakim ozbiljnijim analizama, a sada je odličan mesec za to. Merkur tranzitira vašim poljem zdravlja, nudeći ne samo pravu dijagnozu, nego i prave savete za zdravlje.

Godinama živite u zabludi - Koji ste zapravo znak u horoskopu?

Vodolija

Dobar plan je početak svakog posla i pre nego što počente da nabrajate razloge protiv neke svoje ideje, razmislite kako samo do vas zavisi da se izborite za više novca, samostalniji položaj i bolje radno mesto. Uran od vas traži rezove koji vas lišavaju suvišnih tereta, a Merkur koji u vašem znaku ima odlično mesto, već 2.maja ulazi u vaš prijateljski znak Blizance, nudeći vam mogućnost da napravite svoju prijateljsku i poslovnu mrežu, da radite ono što volite i da budete spremni da se uhvatite ukoštac sa svim zastarelim protivljenjima svim inovacijama koje ćete učiniti.

Uglavnom, mnogi od vas, drage Vodolije, imaće potrebu da u ovom nestabilnom vremenu, naprave, malo emotivno ostrvo na komeće biti srećni, samo sa onima koje iskreno vole. Jupiter u sedmom polju govori da uprkos protivljenju vaših roditelja, jer vam je Sunce u polju doma, samo vi znate šta je dobro za vas, pa ćete se prvi put ozbiljno suprotstaviti i kazati da je vaš život samo vaša stvar. Retki među vama će sačekati sledeći mesec da se uvere da je to ono pravo,. Lepo raspoloženje i osećaj da je sve onako kako biste želeli da bude, daće vam snagu i vitalnost pa ćete imati priliku da svojim prisustvom pomažete i bliskim osobama koje nisu u tako dobroj formi kao vi.

Ribe

Boravak Sunca u vašem polju kontakata, ali i mentalnog nivoa delovanja, doneće vam čiste i jasne misli, pa ćete lakše da se organizujete, nasuprot uobičajenoj konfuziji kojoj ste itekako skloni. Za vas počinju lepe i dobre prilike posle 8.maja, kada Venera u vašoj petoj kući donese pravo uživanje u radu i spajanje lepog sa materijalno korisnim. Ako je vaš posao povezan sa radom sa decom, ili ste zdravstveni radnik, blistaćete i svi će tražiti baš vas.Iako vi to oduvek znate, na čudan način ćete to i potvrditi tokom ovog meseca.

Zašto čudan? Naći ćete se usred neobične ljubavne priče ukoliko ste sami, jedne od onih za koje ste mislili da uspevaju samo na filmu. Čak i ako ste u vezi, neće vas Venera ostaviti po strani, nego je moguće da iznenada upoznate romantične strane vaše voljene osobe za koje ste bili uvereni da ne postoje. Moguće je da vaša ideja o pošitrenju porodice urodi plodom, pa vas obraduje vest o prinovi.Sve one prozaične materijalne stvari koje su nam svima potrebne nisu ništa u poređenju sa ostvarenjem ljubavi. Nadutost i zatvor mogu učiniti da se osetite umorno, usporeno i sa deficitom energije. Zato je pravilan rad metabolizma jako važan. Način na koji ćete sebi tokom maja obezbediti uravnotežen rad vašeg stomaka je lični izbor.

Tatjana Drobac

Izvor: Stil

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori