Za većinu ljudi koja čuje izraz „trgovanje ljudima“ um odluta na jedan od tri filma Liama Neesona u kojima njegova žena i dijete putuju u stranu zemlju te ih napadnu strašni likovi s naglaskom i pištoljima te ih prodaju u roblje za neopisivo visoke cijene.

Iako su ti scenariji (minus cijela priča s tatom koji je sasvim slučajno bivši FBI zaposlenik i uništava čitave zemlje da vam pokuša spasiti život) ponekada istiniti, trgovanje ljudima mnogo je strašnije nego što ga filmovi prikazuju.

Nije ograničeno za prekomorske zemlje i što je hoš gore – događa se u našim vlastitim dvorištima.

Vladajući u Wisconsinu kažu da je I-94 put između Milwaukeeja , Wisconsina i Chicaga, Illinoisa jedan od najvećih kada je riječ o trgovanju ljudima. Autocesta – kao i mnoge druge ceste u našim zemljama – vodi na različite destinacije.

Mlada žena imenom Haley Oscar iz prve je ruke to iskusila dok je ležala na plaži u blizini Kenosha svjetionika preko vikenda.


Foto: Facebook

Tada joj je prišao stranac i počeo se ponašati malo previše opušteno prije nego ju je zasuo bizarnim pitanjima, piše Faithit.

„Pitao je o stanju na mom računu, gdje živim, jesam li financijski stabilna i imam li ljude koji me vole“ rekla je, „Pitao je zašto sam sama i koliko daleko živim. Tada je počeo ispitivati još neugodnija pitanja. Pitao me dosta seksualnih pitanja i rekao da budući da imam tetovaže onda moram voljeti bol. Govorila sam mu da učim i da me ostavi na miru. U jednom sam mu trenutku rekla da mi je neugodno, ali je on nastavio sjediti pokraj mene.“

Otvoreno govoreći – mlada žena kao Haley u 20-ima, od toga su sastavljene najgore noćne more.

Nakon 40 minuta ovog neprestanog i krajnje „jezivog“ razgovora, Haley je napokon uspjela poslati poruku svojim prijateljima.

Na Facebooku je napisala:

„Očito je da nisam odgovorila na njegova pitanja, samo sam ga ignorirala i govorila mu da me pusti na miru.“

Govorila je da je bila prestravljena ustati i otići do auto jer je lakše zgrabiti nekoga tko stoji nego nekoga tko leži. Haley ujedno nije željela pokazati muškarcu kakav auto vozi ili da ju kojim slučajem slijedi do kuće.

Muškarac u srednjim godinama je rekao Haley da je iz Waukegana u Illinoisu, ali je govorio jako lošim engleskim.

„Gotovo sam 99% sigurna da je on bio trgovac seksualnim robljem prema pitanjima koje mi je postavljao.“

Kada je njezina prijateljica Mandi nazvala i rekla da dolazi, čovjek je napokon otišao.

„Sekundu nakon što je nazvala on je doslovno pobjegao.“

Može se pretpostaviti, ovo nije prvi put da su se mutne stvari kao ova dogodile na tom području.

Nakon što je podijelila svoje iskustvo na Facebooku, Haley je dobila poruku jedne majke čije su kćeri nedavno iz restorana slijedila kući dva nepoznata čovjeka:

„Zaustavili su se pokraj ceste kako bi propustili ta dva čovjeka, ali oni su se samo zaustavili pokraj nas,“ objasnila je majka, „Vozač je izašao i pokucao na suvozački prozor te ih je pitao da izađu iz auta jer ima pitanje za njih. Tada je i drugi čovjek izašao u maski noseći ogroman čekić. Moje su cure ubrzale, ali su ih muškarci pratili jako dugo vremena.“

Na svu sreću cure su uspjele pobjeći. No policija ej kasnije potvrdila da su u roku nekoliko sati nakon tog događaja isti ti muškarci oteli i seksualno napastovali ženu u Milwaukeeju prije nego su ju ostavili pokraj ceste.

Oba su muškarca uhićena u Kentuckyju nakon nekog vremena.

Haley je željeza da i drugi čuju kroz kakvu je horor priču prošla – te priče su stvarne i događaju se u našoj okolini.

„Molim vas, cure, budite oprezne, ako idete na jezero recite nekome gdje ste i obavezno se zaštitite! Mislim da me niti jedan muškarac nije ikada tako uplašio kao ovaj.“

Trebate poznavati znakove – trgovanje ljudima događa se svaki dan. Jedini način kako se protiv toga boriti jest educirati se, držati oči otvorenima za stvari koje nam se čine sumnjivima i nastaviti dijeliti ovakve priče. Da, strašne su, ali su STVARNE. I na kraju mogu pomoći spasiti

(novizivot)

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori