Kristen Hagton, književnica, blogerka i književni kritičar, primetila je novu pojavu u društvu. Uspešni muškarci više ne traže samo lepe žene, one koje se nazivaju „ženama trofejima“, nego u isto vreme i žene koje su uspešne koliko i oni, inteligentne i jake. U daljem tekstu Kristen razrađuje temu.

Termin „žena trofej“ dobio je novo, važnije značenje. Muškarci pronalaze najatraktivnije i i najpoželjnije žene koje nisu samo lepotice bez mozga čija je jedina funckija da izgledaju dobro i da ćute, nego žene koje dobro zarađuju i imaju moć (kao što je, na primer, Amal Kluni). Mlada žena koja se udavala za starijeg čoveka sada je zamenjena ženom koja je po moći i uspehu u karijeri na jednakoj poziciji kao i on.

 Ali to nije sve. Prema antropologu doktoru Stefenu Huanu, danas „žena trofej“ izumire, a u usponu je „moćni par“.

 - Zaista jakom čoveku potrebna je jaka žena koja mu je jednaka, danas je to tako. Slab muškarac želi ženu koja je poslušna i koja će ga služiti – a to što on traži temelji se na njegovoj nesigurnosti. Žene mogu biti lepe, inteligentne i uspešne u poslu, a pri tom uz sebe imati i uspešnog partnera – kaže doktor Huan.

 Kada se Mark Zakerberg oženio svojom ljubavlju sa fakulteta, oženio se ženom koja nije samo lepa na oko, nego je žena koja ima cilj u životu. Sociolog Kristin Vilan u svojoj knjizi „Why Smart Men Marry Smart Women“ navela je da žene koje više zarađuju imaju više šanse za udaju od onih koje zarađuju manje. Osim toga, najčešće se udaju za partnere sa jednako visokim prihodima.

 Obrazovane, inteligentne žene sada su sve interesantnije uspešnim muškarcima. Nova lepota je u mozgu. Kako kaže Henri Kisindžer, uspešni muškarac koji se oženio sa Nensi Medžines, uspešnom ženom: „Moć, uspeh i finansijska sigurnost najbolji su afrodizijaci.“

Izvor: Blic

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori