Mnogi od vas znaju o koristi cimeta, koji blagotvorno deluje na funkcionisanje gastrointestinalnog trakta: on normalizuje proces varenja, poboljšava apsorpciju i usvajanje hranljivih materija i ubrzava izbacivanje svarenih materija.

Sem toga, odlično smanjuje nivo holesterola i šećera u krvi, poboljšava vid.

Korišćenjem cimeta u svrhu mršavljenja, ne samo da se oslobađamo suvišnih kilograma, nego blagotvorno utiče i na zdravlje, jer ovaj začin ima pozitivan uticaj na rad svih sistema ljudskog organizma, i nežno i delikatno čisti telo od nagomilanih toksina.

Pozitivno utiče i na rad bubrega, bez čijeg potpunog  funkcionisanja, normalizacija težine, jednostavno, nije moguća. Mnogi od vas su se uverili u to, koristeći ovaj začin za mršavljenje u kombinaciji sa vodom i medom.

Ako ste kasno uveče ponovo ogladneli, postoji odličan recept, koji je veoma popularan kod top-modela: 

Pomešajte kefir (ili jogurt sa najmanjim procentom masnoće) sa cimetom. Cimeta stavljajte po ukusu, uobičajeno – pola kafene kašičice na 200 ml kefira(jogurta) sobne temperature.

Ako svako veče, umesto večere, budete konzumirali ovaj napitak, veoma brzo ćete uvideti pozitivne rezultate i na telu i na licu. On, ne samo da zasićuje, već poboljšava varenje i ten lica. Probajte!

(femina)

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori