Limun, sasvim opravdano, može poneti titulu super hrane. Ova kiselkasta voćka obično se konzumira sa čajem tokom zimskih meseci kao izvor vitamina C i tokom leta za osvežavajuće limunade. Evo kako sve možete iskoristiti limun.

1) ČISTI ORGANIZAM

Čaša tople vode pomešana sa sokom od limuna, ujutro na prazan želudac deluje kao veliki čistač vašeg tela. Limun je diuretik i odbacuje toksine iz tela i jača imuni sistem.

 2) PROTIV STARENJA

 Voda u kombinaciji sa sokom od limuna smanjuje proizvodnju slobodnih radikala odgovornih za starenje i oštećenja na kožu. Pijte vodu s limunom, jer sadrži antioksidanse koji će vam pomoći da zadržite mlađi izgled.

 3) ODRŽAVA JABUKE SVEŽIM

 Ogulite ili iseckajte na kolutove jabuke i pospite po njima malo limunovog soka. Sok od limuna će održavati jabuke svežim i sprečiće da postanu braonkasta.

 4) OSVEŽIVAČ

 Limun je savršen prirodni sastojak kojim možete da osvežite svoj dom. Pomešajte limunov sok, ruzmarin i vanilu i dobićete savršen osveživač za vaš dom.

 5) POBOLJŠAVA PROCES VARENJA

 Sok od limuna ima sličnu strukturu kao želudačne kiseline. Osim toga, sok od limuna pomaže u čišćenju creva i podstiče oslobađanje želudačnnih sokova. Sve ovo utiče na probavu i pomaže protiv nadimanja.

Izvor: zenablic.rs

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori