Japansko liječenje vodom primjenjuje se za liječenje meningitisa, dijabetesa, gastritisa, glavobolje, astme, bronhitisa, artritisa, epilepsije, bolova u tijelu, srčanih smetnji, masnoće u krvi, oboljenja bubrega i mokraćnih puteva, dijareje, povraćanja, zatvora, hemoroida, bolesti očiju, uha, grla i nosa, maternice, raka i menstrualnih poremećaja.

Da je zdravo piti vodu svima je odavno poznato. Voda je izvor života i neophodna je za obavljanje svih funkcija u organizmu. Bez nje se ne može ni zamisliti krvotok, rad bubrega, mozga, crijeva, mišića, živčanog sistema, razmjena tvari, regulacije tjelesne temperature, pravilan rad zglobova i kosti, eliminiranje štetnih tvari iz organizma. Jasno je da bez vode nema života.

Voda ne samo da gasi žeđ, već djeluje ljekovito, čisti organizam i otklanja negativnu energiju. Često tuširanje, a pogotovo plivanje, otklanja posljedic estresa, opušta mišiće i živce, i oslobađa nas negativne energije. Postoji čak vjerovanje da uklanja i magiju, uroke i slično.

Japanska tradicionalna medicina preporučuje da se voda pije odmah nakon buđenja i to u ljekovite svrhe, a naučna ispitivanja potvrđuju djelotvornost ove navike. Japansko liječenje vodom daje dobre rezultate u liječenju mnogih oboljenja. Primjenjuje se za liječenje meningitisa, dijabetesa, gastritisa, glavobolje, astme, bronhitisa, artritisa, epilepsije, bolova u tijelu, srčanih smetnji, masnoće u krvi, oboljenja bubrega i mokraćnih puteva, dijareje, povraćanja, zatvora, hemoroida, bolesti očiju, uha, grla i nosa, maternice, raka i menstrualnih poremećaja.

Nedavno su mediji objavili da u Japanu živi preko 50.000 ljudi starijih od 100 godina. Ima li to veze i s ovom metodom?

Terapija i tretmani

Prema japanskoj metodi, liječenje vodom treba provoditi na sljedeći način. Ujutro, prije pranja zubi, treba popiti četiri čaše po 160 ml vode, znači ukupno 640 ml. Nakon toga 45 minuta ne treba ništa ni jesti ni piti. Poslije toga normalno doručkovati pa iduća 2 sata ne jesti ništa.

Ova vrsta liječenja nema negativnih efekata i dobro je (osim liječenja), prakticirati je čitavog života u cilju očuvanja dobrog zdravlja i kondicije. Pri tom nikada ne valja piti hladnu, već vruću vodu. Hladna voda zbija masnoće unijete hranom i tako dolazi do usporavanja razgradnje, oštećenja crijevnih resica i pojave gojaznosti.

Dužina tretmana za određene bolesti

POVIŠENI PRITISAK (30 dana)
DIJABETES (30 dana)
GASTRITIS (10 dana)
ZATVOR (10 dana)
TUBERKULOZA (90 dana)
RAK (180 dana)
ARTRITIS (osobe sa ovim oboljenjem terapiju sa vodom mogu provoditi samo tri dana u prvoj sedmici, a nakon toga svakodnevno)

Izvor: aura

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori