Da li ste se ikad pitali kako se neguju žene širom sveta? Otkrivamo vam omiljene domaće pripravke Indijki, Talijanki, Španjolki... Otkrijte šta čine kako bi imale blistavui kosu i ten.

Indija – Indijke su poznate po prekrasnoj kosi. Tajna bujne i sjajne kose krije se u kokosovom ulju. Indijke zagreju kokosovo ulje, utrljaju ga na teme i kosu pre spavanja, te ostave da deluje preko noći. Ujutru isperu ostatke ulja i operu kosu. Postupak ponavljaju jednom sedmično,a rezultat je hidrirana i sjajna kosa.

Francuska – Francuskinje su poznate po besprekornom tenu. Njihov omiljeni beauty pripravak je maska od nara i višanja. Višnje i semenke nara se samelju u blenderu, te se mešavina nanese na kožu. Masku je potrebno ostaviti da deluje 5 do 6 minuta, te isprati mlakom vodom. Može se primenjivati jednom sedmično.

Italija – Italijanke kosu održavaju blistavom pomoću jogurta. Jogurt pomešaju sa malo maslinovog ulja, te nanesu na kosu. Masku ostave da deluje 5 minuta, isperu i operu kosu. Rezultat je prekrasno zdrava i sjajna kosa.

Španija – Španjolke kosu održavaju sjajnom pomoću soka od brusnice. Pomešaju pola čaše soka od brusnice sa pola čaše vode i mešavinom isperu kosu. Ova mešavina je pogodna samo za brinete. Plavuše ispiraju kosu mešavinom limunovog soka i vode.

Velika Britanija – Britanke često koriste zobene pahuljice. Pomešajte dve kašike zobenih pahuljica sa četiri kašike pavlake. Ostavite nekoliko minuta da pahuljice nabubre, te masku nanesite na kožu. Rezultat je sjajna koža sjajna i hidrirana koža.

Izvor: Ljepota

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori