Evo nekoliko trikova koji će obične krompiriće iz rerne pretvoriti u specijalitet za ponos.

Želite ukusne i hrskave krompiriće koji će upotpuniti vaše glavno jelo ili biti odlična grickalica uz omiljenu seriju ili film? Evo nekoliko trikova pomoću kojih ćete napraviti zdrav pomfrit iz rerne koji je savršeno hrskav.

1. Isecite krompir na što tanje duguljaste ili okrugle komade. Tanji komadi krompira biće hrskaviji zalogaji.

2. Potopite krompir u vodu pre pečenja.Ovo podrazumeva da krompir bude u vodi bar dva sata pre nego što ga osušite i stavite da se peče. Na taj način će krompir izgubiti deo skroba, koji  inače skuplja tečnost. Nakon potapanja isperite krompiriće, osušite ih pa tek onda pecite.

3. Dehidrirajte krompir pre pečenja.Osušite komade krompira pre pripreme i biće hrskaviji. Međutim, vodite računa da ne izgube svu vodu jer će se to svakako desiti tokom pečenja.

4. Umočite krompir u belanca i brašno. Kako bi se stvorila hrskava korica, potrebno je da krompiriće umočite u belanca pa u brašno pre pečenja. Za dva krompira srednje veličine biće vam potrebno jedno belance i kašika brašna. Najpre dobro umutite belanca, ovim šamom prekrijte krompiriće i postepeno dodajte brašno. Dobro sve promešajte, začinite i pecite na uobičajen način.

5. Koristite papir za pečenje. Krompirći će biti hrskaviji ako ih pečete  na papiru za pečenje.

6. Pecite pomfrit na donjoj rešetki. Kada pleh sa krompirom pečete na poslednjoj, donjoj rešetki, biće hrskaviji jer će se više zagrevati nego da stoje u sredini, a i više vode će ispariti.

7. Ne pretrpavajte pleh. Ovo je jedna od najčešćih grešaka koje pravite kada pečete krompiriće. Najbolje bi bilo da se krompirići međusobno ne dodiruju tokom pečenja. Ako ima previše krompirića, više će vode isparavati pa pomfrit neće biti hrskav.

8. Okrenite ih u toku pečenja. Kada ih okrenete jednom u toku pečenja, obe će strane biti jednako rumene i hrskave.

9. Otvorite vrata rerne nekoliko puta u toku pečenja. Ako u toku pečenja otvorite rernu, pružate mogućnost isparenjima da izađu, pa će i pomfrit biti hrskaviji

Izvor: stvarukusa

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori