Ukoliko se pronalazite u sledećim situacijama, razmislite da li je vaš brak u krizi.

Povremene svađe u braku su normalna stvar. Međutim, šta da radite kada razmirice prerastu u svakodnevne probleme i rešenja jednostavno nema? Ukoliko se pronalazite u sledećim situacijama, razmislite da li je vaš brak u krizi:

Beskrajne borbe oko istih stvari

Već znate šta će biti "kamen spoticanja" u komunikaciji, stalno se svađate zbog istih stvari, a znate da apsolutno ništa time ne postižete. Problemi su tu da se rešavaju, a ne da se provlače kroz svakodnevan život. Takođe, pripazite kako se ponašate kada svađa eskalira. Vređanje, psihičko i verbalno maltretiranje nije poželjno, bez obzira na to koliko se ne slažete.

Nemate više zajedničkih tema

Nekada niste mogli da prestanete da pričate i o najbanalnijim stvarima, a sada više nemate o čemu da razgovarate? A ni potrebu da jedno drugome nešto kažete? Razgovor je nešto što nikada ne bi smelo da usahne između dvoje koji se vole i žive zajedno.

Međusobno osuđivanje

Osećate kako jedva čekate da partner nešto pogreši i da mu to "natrljate na nos"? Često osuđivanje izaziva nezadovoljstvo, frustraciju i strahove. Prestanite da analizirate svaki detalj i tražiti loše u svemu. Svaki čovek ima mane, a bračni partner je onaj koji te mane zna da prihvati.

Strast i ljubav su izbledeli

Postali smo kao brat i sestra, rečenica je koju s godinama usvajaju mnogi parovi. Iako je neminovno da strast vremenom utihne, ona se pretvara u poštovanje i iskrenu ljubav. Ako emocije i dalje postoje, tu strast je moguće i oživeti. U protivnom, brak bez ljubavi i međusobnog poštovanja ima malo šanse da opstane.

Izvor: novosti

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori