U Sibiru je rođena beba kakva se rađa u jednom od 625 miliona slučajeva.

Beba je začeta prirodnim putem, ali se nije razvijala u maternici, već izvan nje. Bebu su nazvali Veronika. Ime koje znači "ona koja nosi pobjedu", što je u potpunosti zaslužila.

Majka (31) koja je željela ostati anonimna, žena koja je kao izbjeglica iz Ukrajine, pokrajine Donbas, završila u Sibiru te cijelu trudnoću nije otišla na pregled.

No njena beba, jedna od 625 miliona beba uspjela je preživjeti abdominalnu trudnoću, u svom vodenjaku, van maternice. Do sada je, uz malenu Veroniku, zabilježeno samo 12 takvih slučajeva na svijetu.

Majka i otac malene Veronike odlučili su da se ona neće poroditi u bolnici. Kako je cijela trudnoća bila u redu, čekali su porod kod kuće. U početku je sve teklo kako treba. Osjećala je sve jače i češće kontrakcije, pripremala se na porod, a onda su kontrakcije naglo prestale.

Tad su odlučili požuriti u bolnicu gdje ju je na koncu operirao tim od čak 10 ljekara. Operacija je bila složena i vrlo rizična. No, njih dvije pobijedile su sve.

""Shvatili smo da je operacija bila uspješna kada je beba počela plakati", rekao je dr. Marat Zhazhiev, jedan od liječnika koji ju je porodio, prenose "Naši novosti".

(rs)

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori