Kanađanka Sherri Kent objavila je na Facebooku tužnu fotografiju sa sinom koji umire. Tjedan dana nakon što je fotografija snimljena mladić (22) je umro, pišu 24sata.hr.

Majka je snimku objavila 19. travnja i skupila je puno komentara.

– Želim da svatko zna da je moj sin Michael umro od predoziranja drogom fentanil – napisala je majka kako bi upozorila na tu opasnost. U Kanadi dnevno od predoziranja drogom umre petero do sedmero ljudi, upozorava majka.

– To je prava epidemija. No moram naglasiti da moj sin nije bio ovisnik nego je napravio grešku koja ga je stajala života – kaže Sherri Kent.

Fentanil je 100 puta jači od morfija. U medicini on spada u grupu lijekova protiv bolova. Samo dva miligrama čistog fentanila može ubiti odraslog čovjeka.

– Niti jedna druga droga u Kanadi ne ubija ljude kao fentanil. Krade nam djecu i naše najdraže. Molim vas podijelite to sa svojom obitelji i sa svojim prijateljima kako bi se izbjegle tragedije – upozorava Sherri.

Prema statistikama 2016. godine 2000 ljudi je u Kanadi umro od fentanila, a ove godine bi ih moglo biti više smrtnih slučajeva.  Od fentanila je prošle godine umro i pjevač Prince, piše Bild.

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori